Θεραπείες για ολική επαναφορά μετά τις διακοπές

21 September 2022

Το καλοκαίρι ήταν ευεργετικό για την διάθεση και την ψυχή μας αλλά όχι και τόσο για το δέρμα μας. Μπορεί να αποτελεί κλισέ να το ακούει κανείς αλλά είναι αλήθεια πως το δέρμα μας ταλαιπωρείται ιδιαίτερα από τον ήλιο, την θάλασσα, τον αέρα και το χλώριο της πισίνας κατά τους θερινούς μήνες. Άρα, ένα ραντεβού στον δερματολόγο μας είναι αναγκαίο και όσον αφορά γενικά το δέρμα μας αλλά βέβαια και σε ότι αφορά τον ενδελεχή έλεγχο των σπίλων.

Ιδιαίτερα ο ήλιος αποτελεί τον βασικότερο παράγοντα φωτογήρανσης του δέρματος πόσω δε μάλλον όταν έχουμε υπάρξει αμελείς με την χρήση και σωστή και τακτική ανανέωση του αντιηλιακού. Η επίδρασή του έχει άμεση αρνητική δράση στον επιδερμιδικό φραγμό με αποτέλεσμα την απώλεια υγρασίας, άρα την αφυδάτωση του. Όσο πιο μαυρισμένο είναι ένα δέρμα τόσο πιο αφυδατωμένο άρα απαιτητικό είναι. Ένα επιφανειακό ηλιακό έγκαυμα οδηγεί σε πρόωρη γήρανση, ένα βαθύτερο όμως έχει σοβαρότερες και πιο μόνιμες συνέπειες που μπορεί να φανούν και αρκετό καιρό μετά. Όσον αφορά τους σπίλους, “διαβρώνεται’ η μορφολογία τους μετά την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και αλλάζουν τα χαρακτηριστικά τους καθώς ολόκληρος ο οργανισμός έχει υποστεί τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες ακόμη και αρκετές ώρες μετά την έκθεση στον ήλιο.

Οι κατάλληλες διαγνωστικές μέθοδοι και θεραπείες ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες θα εντοπίσουν έγκαιρα και θα αντιμετωπίσουν τα σημάδια της φωτογήρανσης, θα λειάνουν επιφανειακές και βαθιές ρυτίδες, θα τονώσουν ένα στρεσαρισμένο δέρμα και θα το καταπραΰνουν δίνοντας του άμεση ζωντάνια και λάμψη. Παρακάτω θα βρείτε μερικές από αυτές:

Διαγνωστικές μέθοδοι

Ψηφιακή δερμοανάλυση με το Observ: Το ολλανδικής προέλευσης μηχάνημα υψηλής ανάλυσης και ποιότητας μας δίνει την δυνατότητα να σκανάρουμε εις βάθος όλο το πρόσωπο, να μελετήσουμε όλες τις διαφορετικές στιβάδες του και έτσι να έχουμε μια χειροπιαστή εικόνα για τις ευαισθησίες και ανάγκες του.

Mapping: Συμπεριλαμβάνει την ψηφιακή δερματοσκόπηση και καταγραφή των σπίλων όλου του σώματος καθώς και την ενδελεχή επισκόπηση αυτού σε όλα τα σημεία και πτυχές του. Είναι μια εξέταση μεγάλης σημασίας για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος που πρέπει να γίνεται 1 φορά το έτος για όλον τον πληθυσμό (και τα παιδιά) ή και συχνότερα σε άτομα με ιστορικό κακοήθειας ατομικό ή οικογενειακό. Οποιαδήποτε μεταβολή γίνεται ορατή καθώς υπάρχει πλέον αρχείο άρα και δυνατότητα σύγκρισης. Όπου κριθεί αναγκαίο γίνεται και λήψη βιοψίας επίσης στον χώρο του ιατρείου.

Θεραπείες για υγιή όψη

Πρωτόκολλο After sun: Οι φθορές των ιστών,αφού πρώτα γίνουν ορατές με το Observ, αντιμετωπίζονται με έναν βαθύ καθαρισμό για να απομακρυνθούν ρύποι, νεκρά κύτταρα και το σμήγμα ενώ στη συνέχεια ακολουθεί κάποιο εξειδικευμένο peeling ώστε να επαναφέρουμε ζωντάνια και λάμψη στην επιδερμίδα. Η θεραπεία ολοκληρώνεται με την χρήση υπερήχων, μάσκας φωτοθεραπείας αλλά και ενυδατικούς παράγοντες με βάση το υαλουρονικό οξύ, την βιταμίνη C και ειδικά Serum.

Co2 Fractional Laser: Πανάδες, κηλίδες και δυσχρωμίες κάθε αιτιολογίας αποτελούν παρελθόν μέσα σε λίγες μόλις συνεδρίες. Το πολυδύναμο αυτό λέιζερ αναπλάθει το πρόσωπο εις βάθος, αναδομεί το κολλαγόνο των κυττάρων, απομακρύνει τα ταλαιπωρημένα και γηρασμένα κύτταρα και διεγείρει τος ινοβλάστες του δέρματος για ένα δυνατό rejuvenation…εκ των έσω! Αποτελεί μία ιδιαίτερα αποτελεσματική θεραπεία με χρόνο αποθεραπείας ανάμεσα στις 2-5 ημέρες όπου και είναι απαραίτητη η χρήση αντιηλιακού, αποφεύγεται η άμεση έκθεση στον ήλιο και το βαρύ μακιγιάζ.

Χημικό peeling: Αποτελεί ιδανική θεραπεία αποκατάστασης του ταλαιπωρημένου δέρματος από τον ήλιο καθώς απολεπίζει την επιφανειακή στιβάδα του, αποκαλύπτοντας ένα φρέσκο, πιο λαμπερό και ομοιογενές πρόσωπο. Ταυτόχρονα διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης με αποτέλεσμα να παραχθεί καινούργια επιδερμίδα καλύτερης υφής και ποιότητας. Η χημική ουσία που χρησιμοποιείται επιλέγεται ανάλογα με τις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά του κάθε δέρματος. Δρά προκαλώντας ένα επιφανειακό χημικό έγκαυμα ελεγχόμενου βάθους , που καταλήγει σε απόπτωση μιας λεπτής επιφανειακής στιβάδας, παίρνοντας μαζί της τα στίγματα, τυχούσες δυσχρωμίες, κηλίδες, πανάδες και λεπτές ρυτίδες. Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί έκτος από το πρόσωπο και σε ορισμένες περιοχές του σώματος όπως στην πλάτη ή στο ντεκολτέ.

Μικροδερμοαπόξεση: Με την ειδική συσκευή μικροδερμοαπόξεσης γίνεται μικροτραυματισμός στην επιφάνεια του δέρματος για να ανανεωθεί και να απαλυνθούν λεπτές ρυτίδες και ήπιες δυσχρωμίες του. Με την μέθοδο απομακρύνεται η εξωτερική στιβάδα με τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας μέσω μηχανικής απολέπισης και έτσι το θαμπό, κουρασμένο δέρμα δίνει την θέση του σε ένα νέο λαμπερό και στιλπνό δέρμα.

Για Ενυδάτωση και σημάδια φωτογήρανσης

Fractional mesotherapy με το Scarlet RF: Η θεραπεία είναι άκρως αποτελεσματική καθώς συνδυάζει όλα τα οφέλη του microneedling, των ραδιοσυχνοτήτων για έξτρα σύσφιξη και της ταυτόχρονης έγχυσης δραστικών ουσιών όπως βιταμινών, υαλουρονικού οξέος, λευκαντικών παραγόντων κ.ο.κ. ανάλογα με τις ανάγκες. Ειδικά το υαλουρονικό οξύ έχει την ικανότητα να επαναφέρει στα σώστα επίπεδα την ενυδάτωση στα βαθύτερα στρώματα, καθώς  μπορεί να συγκρατεί πολλαπλάσια ποσότητα νερού σε σχέση με το βάρος του και να το καθιστά διαθέσιμο στο δέρμα. Το πολυδύναμο μηχάνημα Scarlet RF αποτελεί κορωνίδα στο είδος του. Χρησιμοποιεί κεφαλές με μικροσκοπικές βελόνες που στο μήκος τους περνούν οι ραδιοσυχνότητες για να προκαλέσουν ελεγχόμενους εκατοντάδες μικροτραυματισμούς . Αυτοί ενεργοποιούν την παραγωγή νέου κολλαγόνου στους ιστούς χωρίς κανέναν κίνδυνο δημιουργίας ουλών στο δέρμα, αντιθέτως βοηθούν στην λείανση παλαιών ουλών (π.χ. από ακμή).

Oxy geneo superfacialΗ πρωτοποριακή αυτή θεραπεία προσώπου χαρίζει ένα λαμπερό, καθαρό & αναζωογονημένο δέρμα μέσω του συνδυασμού ισχυρής απολέπισης, οξυγονοθεραπείας και διοχέτευση θρεπτικών συστατικών στο δέρμα. Μία θεραπεία που όσοι την έχουν γνωρίσει, την επιλέγουν ξανά και ξανά, ιδιαίτερα πριν από σημαντικές εμφανίσεις.

Ενέσιμες θεραπείες προσώπου και σώματος: ειδικές μεσοθεραπείες, ενέσιμα filers και boosters και εξελιγμένοι βιοδιεγέρτες στοχεύουν συγκεκριμένες στιβάδες του δέρματος για να βελτιώσουν και να εξομαλύνουν τις εκάστοτε βλάβες του για αποτέλεσμα στο μάξιμουμ με μία νεανική και φρέσκια όψη. Η χρήση των ενέσιμων ανήκει αυστηρά στο εξειδικευμένο ιατρικό δυναμικό με την σωστή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση.

Nanopeelings: Τα age spots όπως είναι οι κηλίδες, πανάδες μπορούν να αποτελέσουν παρελθόν μόλις μέσα σε λίγα λεπτά με τα πίλινγκς λεύκανσης τελευταίας τεχνολογίας. Τα nanopeels έχουν στοχευμένη δράση στα μελανοκύτταρα για τον αποχρωματισμό των μελαχρωματικών βλαβών  αλλά και των σημαδιών ακμής, χωρίς την αποθεραπεία των παραδοσιακών χημικών μεθόδων.

Plasma therapy/vampire treatment: Μία θεραπεία με ευεργετική δράση στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, η οποία συνδυάζει το γνωστό Prp (αυτόλογη μεσοθεραπεία) με το co2 fractional laser. Μια συνεδρία συνήθως επαρκεί ώστε να επαναφέρει στο δέρμα την ζωντάνια , την λάμψη και σφριγηλότητα που έχει χάσει με τα δικά του “όπλα”. Λεπτές ρυτίδες λειαίνονται και η επιδερμίδα λάμπει δίνοντας μία εικόνα υγείας που διαρκεί για μήνες.

Επαγγελματικά πρωτόκολλα ενυδάτωσης μπορούν να συνδυαστούν με τις παραπάνω θεραπείες ώστε σταδιακά η φροντίδα του δέρματος μας να γίνει μία καλώς εννοούμενη ρουτίνα συνυφασμένη με την φροντίδα της υγείας μας. Στο ιατρείο μας έχουμε την χαρά να “παντρεύουμε” αμιγώς ιατρικές μεθόδους με αισθητικές για ένα ολοκληρωμένο και άρτιο αποτέλεσμα και μια ολιστική προσέγγιση στο θέμα της υγείας και ομορφιάς του δέρματος.

Each skin is unique. Together, we will discover the beauty of your own skin addressing its own, unique needs

ELISAVET TSIABALI
Dermatologist - Venereologist

Πρόσφατα Άρθρα

Το κορεάτικο μυστικό ομορφιάς για την επιδερμίδα του προσώπου

Υπάρχει ασφαλές μαύρισμα στον ήλιο;

Συζήτηση με τον κ. Κεφαλογιάννη για την αναδόμηση του λαιμού και τις ιδιαίτερες θεραπείες του.

Get the latest updates
about our Services