Premium fractional laser-a super boost treatment

02 Φεβρουαρίου 2024

Τι είναι η θεραπεία Fractional Laser CO2?
Πρόκειται για μια καινοτόμο ιατρική θεραπεία,δοκιμασμένη επί δεκαετίες στην δερματολογία, που αναπλάθει την επιδερμίδα και σβήνει, κυριολεκτικά, τις επιδερμικές ατέλειες πάσης φύσεως: μέλασμα, πανάδες, επιδερμικές ρυτίδες, λεπτές γραμμές κάτω από τα μάτια, σημάδια φωτογήρανσης, ουλές ακμής, ραγάδες και χειρουργικά σημάδια.Συνδυάζει τις δυνατότητες παλαιότερων επεμβατικών και μη επεμβατικών Laser με συνέπεια τον ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας, τα πολύ καλά αποτελέσματα και την μέγιστη ασφάλεια. Αποτελεί δε με βάση τις νεότερες μελέτες μια εγκεκριμένη και άκρως αποτελεσματική θεραπεία και για την ενεργό ακμή.

Πως λειτουργεί το Fractional Laser?
Το Fractional Laser αφήνει ανέπαφη την εξωτερική στιβάδα του δέρματός και εισχωρεί στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας διεγείροντας τον ιστό κάτω από αυτή. Ονομάζεται έτσι γιατί μικρές δέσμες laser εφαρμόζονται στο δέρμα και σαρώνουν επιλεκτικά την εκάστοτε περιοχή αφήνοντας γύρω ανέπαφο ιστό από τον οποίο ξεκινά η διαδικασία της ανάπλασης. Ουσιαστικά αλληλεπιδρά το υγιές δέρμα με το δέρμα που έχει υποστεί την παρέμβαση οδηγώντας τον ίδιο τον οργανισμό σε παραγωγή νέου κολλαγόνου (τύπου 1 δηλαδή baby κολλαγόνο!) και ελαστίνης και με απόλυτα φυσικό τρόπο δημιουργούμε ένα δέρμα πιο νεανικό, λείο, σφριγηλό και λαμπερό.

Μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο (ακόμη και στα βλέφαρα) και στο σώμα. Στοχεύει στην εξάλειψη της χαλάρωσης, των διεσταλμένων πόρων, των κηλίδων, των ουλών ακμής, των ραγάδων δέρματος και των ρυτίδων με ουσιαστική ανάπλαση και αναδόμηση του κολλαγόνου εξαφανίζοντας εντυπωσιακά τα σημάδια του χρόνου.

Το δέρμα αναγεννάται, σταματά η ενεργός ακμή, τα επιδερμικά defaux βελτιώνονται σε ποσοστό τουλάχιστον 90%, ενώ ακόμη και η επιδερμική χαλάρωση και η κυτταρίτιδα αποτελούν συνεδρία με τη συνεδρία παρελθόν με αυτήν την premium ιατρικη θεραπεία. Θα το περιγράφαμε ως ένα ιατρικό photoshopping tool!

Αναλυτικότερα….

-ΕΝΕΡΓΗ ΑΚΜΗ:

Το δέρμα καθίσταται με την εν λόγω θεραπεία απρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη της ακμής, ενώ ταυτόχρονα προφυλάσσεται και από πιθανά μελλοντικά σημάδια. Μία up to date θεραπεία πρώτης γραμμής για όσους δεν χρειάζεται ή και δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν μία θεραπεία με φάρμακα από του στόματος. Οι νέες έρευνες έχουν επιβεβαιώσει ότι το Fractional laser αποτελεί μία ασφαλή, αποτελεσματική και χωρίς παρενέργειες θεραπεία κατα της ακμής, που μπορεί λοιπόν να αντικατασταστήσει ανάλογα με την περίπτωση ακόμη και τα χάπια.

-ΟΥΛΕΣ:

Οι ουλές της ακμής αλλά και άλλης αιτιολογίας, που αποτελούσαν για χρόνια ένα από τα πιο δύσκολα προβλήματα στην κοσμητική δερματολογία, βρίσκουν τη λύση τους με το medical fractional laser.  Πριν λίγα χρόνια, όσοι έπασχαν από κυστική ακμή ήταν καταδικασμένοι να έχουν ουλές και σημάδια. Πλέον το Fractional Laser φέρνει τη λύση, καθώς αφήνοντας ανέπαφη την εξωτερική στιβάδα του δέρματός μας εισχωρεί στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και ξαναδημιουργεί τον ιστό κάτω από αυτήν. Το δέρμα αναγεννάται, οι ουλές “ σβήνονται” σταδιακά και αποκτούμε λαμπερό, φωτεινό και ομοιογενές δέρμα. Επίσης διορθώνονται και ουλές από προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις ή και τραύματα καθιστώντας τα αισθητικά πιο αποδεκτά.

-ΡΑΓΑΔΕΣ:

Το 90% των γυναικών και το 60% των ανδρών είναι γνωστό πως στη ζωή τους θα εμφανίσουν στο δέρμα τους λευκές ή κόκκινες ραγάδες ή ραβδώσεις. Αυτές δεν είναι παρά ουλές κάτω από την επιδερμίδα που δημιουργούνται σε απότομη αύξηση της τάσης του δέρματός μας, π.χ. σε απότομη αύξηση του σωματικού μας βάρους, απότομη αύξηση του ύψους στην εφηβεία, στην εγκυμοσύνη κ.ο.κ. Το Fractional Laser αποτελεί και πάλι την καλύτερη ιατρική επιλογή ειδικά όταν είναι ακόμη κόκκινες και η εξαφάνισή τους απαιτει μόλις 4-5 συνεδρίες. Και στις λευκές ραγάδες έχουμε επίσης θεαματικά αποτελέσματα με 7 έως 10 συνεδρίες. Το δέρμα μας ξαναχτίζεται από την αρχή και κάθε ραγάδα ή ουλή μειώνεται σε ένταση, όγκο και βάθος. Ταυτόχρονα με το Fractional Laser επιτυγχάνεται και σύσφιξη του δέρματος και βελτίωση της χαλάρωσης αλλά και γενικότερα της ποιότητας του.

-ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ με Fractional Laser:

To Fractional Laser είναι η κορυφαία θεραπεία αντιγήρανσης που έχει να επιδείξει η δερματολογία σήμερα. Κάνει resurfacing της επιδερμίδας χωρίς να την ξεφλουδίζει και χωρίς να προκαλεί ιδιαίτερο ερεθισμό στο δέρμα. Οι εκατοντάδες μικροσκοπικές λεπτές δέσμες Laser  εισέρχονται στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας “ξυπνώντας” τους ινοβλάστες, που είναι τα κύτταρα που παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη στο δέρμα μας. Επιτυγχάνουμε έτσι βαθιά ανάπλαση του δέρματός εκ των έσω, ενώ λεπτές ρυτίδες και γραμμές σβήνουν. Ακόμη και οι πιο βαθιές ρυτίδες λειαίνουν και το δέρμα μας γίνεται πιο σφριγηλό και νεανικό.

-ΜΕΛΑΧΡΩΣΕΙΣ:

Μέλασμα, πανάδες, κηλίδες χάνουν την ένταση τους φορά με τη φορά (σαν να έχουμε κάνει “photoshop” με digital μεθόδους) με ένα απλό και ευχάριστο πρωτόκολλο που περιλαμβάνει 1 επίσκεψη ανά εβδομάδα με διάρκεια 15 λεπτών για συνολικά 4-7 εβδομάδες. Είναι ιδανική θεραπεία για τη φωτογήρανση καθώς εκτός από το ότι σβήνει τις καφέ κηλίδες, κάνει και ανάπλαση και σύσφιξη του δέρματος. Μπορεί να δώσει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και σε “δύσκολες¨περιοχές όπως στις ράχες των χεριών (κηλίδες), στον λαιμό και στο ντεκολτέ, που συχνά παραμελούμε.

-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ με Fractional Laser:

To Fractional Laser επιτυγχάνει σύσφιξη του δέρματος. Είναι ιδανικό για την περιοχή της κοιλιάς π.χ. μετά από εγκυμοσύνη, τα μπράτσα, τον λαιμό, τους γλουτούς, τα χέρια  και τους μηρούς. Ουσιαστικά το δέρμα μας συσφίγγεται και αναδομείται με το νέο δέρμα να έχει μεγαλύτερη ελαστικότητα. Η όψη «φλοιού πορτοκαλιού» της κυτταρίτιδας βελτιώνεται κατά μεγάλο βαθμό (έως 70%) και το περίγραμμα του σώματος επαναπροσδιορίζεται.

-Γιατί να το επιλέξουμε?

Το Fractional Laser, ως μόνη και αποκλειστική θε­ραπεία, θεωρείται η δημοφιλέστερη μεταξύ των celebrities για express αποτελέσματα πριν από μεγάλα events! Ειδικότερα, με ένα minimal πρωτόκολλο των 4-5 συνεδριών απολαμβάνουμε το πιο λάμπερο, λείο και αψεγάδιαστο δέρμα που είχαμε ποτέ με ένα αποτέλεσμα που διαρκεί τουλάχιστον για 1-1,5 έτος.

Επιπλέον, για να επιτύχουμε μία ακόμη πιο λαμπερή εμφάνιση, η ανα­νέωση του προσώπου με Fractional Laser μπορεί να συνδυαστεί κάλλιστα με άλλες θεραπείες όπως χημικά peelings, δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους ή διαμάντι, μεσοθεραπείες, true Prp, και fillers υαλουρονι­κού οξέος με άριστα αποτε­λέσματα. Μετά τη συνεδρία επιστρέφουμε άμεσα στις δραστηριότητές μας, με το πιο ανανεωμένο look που είχαμε ποτέ. Απαιτούνται συνήθως 4 με 5 συνεδρίες ανά 1 εβδομάδα.

-Προετοιμασία για την θεραπεία:

Η διαδικασία προετοιμασίας γίνεται άνετα στο ιατρείο μας με χρήση αναισθητικής κρέμας. Η κρέμα απλώνεται στο πρόσωπο (ή στο ανάλογο σημείο εφαρμογής) και μετά από 7 λεπτά μπορεί κανείς να κάνει την super boosting θεραπεία του fractional laser, η οποία διαρκεί περίπου 10 λεπτά.

-Μετά την θεραπεία:

Το άτομο αισθάνεται μία ήπια αίσθηση θερμότητας στο πρόσωπο για 1-2 ώρες μετά την θεραπεία. Το δέρμα είναι ελαφρώς ερεθισμένο, σαν να έχουμε κάνει έντονη γυμναστική. Αν κάποιος το επιθυμεί μπορεί να χρησιμοποιήσει make up. Ουσιαστικά δεν έχει χρόνο αποθεραπείας ως θεραπεία αφού μπορεί κανείς να επιστρέψει αμέσως μετά στις δραστηριοτητές του.

Τέλος, μονάχα η χρήση αντηλιακού είναι απαραίτητη τις επόμενες μέρες όπως επίσης και μιας κρέμα ενυδάτωσης και ανάπλασης που παίρνουν μαζί τους μετά το τέλος της θεραπείας από το ιατρείο μας.

Μπορείτε να ενημερωθείτε στο δερματολογικό μας ιατρείο από την ειδικό δερματολόγο Ελισαβετ Τσιαμπαλή για αυτό το πολυδύναμο πρωτόκολλο που δίνει λύση σε πολλά επιδερμικά προβλήματα.

Με αυτό και μόνο ως θεραπεία έχετε πολλαπλά οφέλη και οριστική λύση σε πολλά θέματα που σας απασχολούν και σας ταλανίζουν σχετικά με το δέρμα σας, την υγεία και εμφάνιση του.

Κάθε δέρμα είναι ξεχωριστό. Μαζί, θα ανακαλύψουμε την ομορφιά του δικού σας δέρματος καλύπτοντας τις δικές του, ξεχωριστές ανάγκες.

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΣΙΑΜΠΑΛΗ
Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος

Πρόσφατα Άρθρα

Το κορεάτικο μυστικό ομορφιάς για την επιδερμίδα του προσώπου

Υπάρχει ασφαλές μαύρισμα στον ήλιο;

Συζήτηση με τον κ. Κεφαλογιάννη για την αναδόμηση του λαιμού και τις ιδιαίτερες θεραπείες του.

Λάβετε τις τελευταίες ενημερώσεις σχετικά τις Υπηρεσίες μας