Το κορεάτικο μυστικό ομορφιάς για την επιδερμίδα του προσώπου

05 Μαρτίου 2024

Η δερματολόγος και αφροδισιολόγος, Ελισάβετ Τσιαμπαλή, μίλησε στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για τη νέα τάση στην ομορφιά που αφορά το κορεάτικο μυστικό ομορφιάς για την επιδερμίδα του προσώπου.

Όλοι θέλουμε να είμαστε όμορφοι. Με τα χρόνια όμως, πολλές φορές μπορεί να αισθανόμαστε πως αυτή η ομορφιά φεύγει και ψάχνουμε συνεχώς τρόπους για να τη διατηρήσουμε.

«Φροντίζω το δέρμα μου με κρέμες αλλά πάω και στον δερματολόγο και κάνω μεσοθεραπείες. Μου αρέσει πολύ και η όλη διαδικασία».

Σύμφωνα με την ειδικό, κ. Τσιαμπαλή, σε αυτό ακριβώς βασίζεται και το κορεάτικο στυλ ομορφιάς και περιποίησης.

«Ένα βασικό στοιχείο της κοινωνίας τους είναι πως από μικρή ηλικία θεωρούν πως ένα πιο ανοιχτόχρωμο δέρμα είναι ανώτερης τάξης. Από πολύ μικρή ηλικία λοιπόν, μαθαίνουν να αποφεύγουν τον ήλιο αλλά έχουν και προϊόντα με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας, τα οποία χρησιμοποιούν ανελλιπώς».

Ποια τα βήματα

Ο ακρογωνιαίος λίθος αυτού του είδους ομορφιάς είναι πως δημιουργούν κάποιες τελετουργίες (8-10 βλήματα) ομορφιάς, που τους βοηθούν να το επιτύχουν.

Σύμφωνα με την κ. Τσιαμπαλή, τα βήματα είναι τα εξής:

-Αφαιρούμε το μακιγιάζ με κάποιο έλαιο.

-Χρησιμοποιούμε ένα δεύτερο καθαριστικό με βάση το νερό.

-Βάζουμε κάποιο απολεπιστικό προϊόν αλλά όχι σε καθημερινή βάση.

-Χρησιμοποιείται λοσιόν για να ισορροπηθεί το ph.

-Βάζουμε κάποιες φόρμουλες, οι οποίες λειτουργούν ως μία πρώτη ενυδάτωση του δέρματος ώστε να μπορέσει να δεχτεί και τα υπόλοιπα προϊόντα.

-Απαραίτητα θεωρούνται τα serum, δηλαδή οι οροί από συμπυκνωμένα συστατικά και στοχεύουν σε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα.

-Υφασμάτινες μάσκες.

-Κρέμα ματιών.

-Κρέμα ημέρας και νυκτός.

-Αντιηλιακή κρέμα.

Σύμφωνα με την ειδικό, οι Κορεάτες συμπεριλαμβάνουν την περιποίηση του δέρματος στο ευ ζην και ξεκινούν από πολύ μικρή ηλικία να προσέχουν το δέρμα τους.

Κάθε δέρμα είναι ξεχωριστό. Μαζί, θα ανακαλύψουμε την ομορφιά του δικού σας δέρματος καλύπτοντας τις δικές του, ξεχωριστές ανάγκες.

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΣΙΑΜΠΑΛΗ
Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος

Πρόσφατα Άρθρα

Υπάρχει ασφαλές μαύρισμα στον ήλιο;

Συζήτηση με τον κ. Κεφαλογιάννη για την αναδόμηση του λαιμού και τις ιδιαίτερες θεραπείες του.

Aesthetic Dermatology – a passionate dermatologist‘s point of view

Λάβετε τις τελευταίες ενημερώσεις σχετικά τις Υπηρεσίες μας